Rickrolling Nedir?

İnternet aleminde dolaşan Rick Roll adı verilen internet akımını sizlere kendimce anlattım.

#bilgi #eğlence

Rickrolling bir dans türü ve internet akımıdır. 1987 yılında Rick Astley'in Never Gonna Give You Up şarkısının klibinde yaptığı danslar sebebiyle çok popüler olmuştur. Günümüzde bu dans protestolarda ve 1 Nisan günlerinde yapılmaktadır. Zaman, zaman bazı arkadaş grupları birbirlerine şaka yapmak için bit.ly veya herhangi bir başka link kısaltma servislerini kullanarak Never Gonna Give You Up Şarkısını kısaltarak, kısaltılmış bağlantıyı arkadaşlarına yollarlar ve şakaya maruz kalan arkadaşlarımız bu müthiş efsanevi şarkı ile baş başa kalır.

Eğer siz de bu internet akımını devam ettirmek ve arkadaşlarınıza şaka yapmak istiyorsanız dontclickme.emirkabal.com adresini paylaşabilirsiniz.

Peki Kim Bu Bahsi Geçen Şarkıcı?

Richard Paul 'Rick' Astley, 6 Şubat 1966 yılında İngiltere'nin Lancashire eyaletinde doğan şarkıcı ve söz yazarıdır. Kendisi aynı zamanda BRIT Ödülü sahibidir, En bilinen şarkısı 1987 yılında yayınladığı ve 80'lerin sonlarına doğru popülerliğini arttıran Never Gonna Give You Up şarkısının klibinde yaptığı danslar sebebiyle internet içerisinde bir akım oluşturmuş ve bu akım milyonlarca insan tarafından Rick Roll adı altında hâlâ devam ettirilmektedir.

Şarkı - Never Gonna Give You Up


Kaynaklar